sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Pelastuskoiratoiminnan alkeet -kurssi alkaa taas!

Kurssi alkaa 28.2. ja jatkuu torstaisin toukokuun lopulle. Osallistumismaksu on 75 euroa, joka tulee olla maksettuna kurssin alkaessa. Vahvistuksen kurssipaikasta sekä tarvittavat lisätiedot saat sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä. Ilmoittautuminen päättyy 10.2.2019.

Kurssi aloitetaan teorialla Nurmijärven SPR:n tiloissa, eli torstaisin 28.2, 7.3, 14.3. ja 21.3. Yksi näistä on ympäristötreeni, jossa liikutaan koirien kanssa. Torstaina 28.3. on koirakoiden katsastus. Toukokuussa (mahdollisesti 16.5.) järjestetään lisäksi suunnistuskoulutus. Kevään aikana tulee myös osallistua vähintään kahteen hälytreeniin, e-treeniin sekä osallistua ryhmien viikkotreeneihin. Alkeiskurssin jälkeen voivat kurssilaiset hakea UPK:n jäsenyyttä, josta vuoden sisällä tulisi hakeutua hälytysryhmään. Tutustu hälytysryhmäkriteereihimme tästä.
Keväällä 2018 UPK:n uusien kurssilla oli mukana 12 innokasta koiranohjaajaa. Porukka osoittautui ennennäkemättömän motivoituneeksi ja aktiiviseksi, joten näin vuoden päästä on mukana vielä monta hyvin etenevää koirakkoa! 

Kurssin oma koulutusryhmä huhti-toukokuun ajan osoittautui toimivaksi ratkaisuksi ja samalla mallilla jatketaan. Keskittymisen ja yhteistyön kehittämisellä sekä haun ilmaisukoulutuksella aloitettiin. Jokainen koirakko etenee omaan tahtiinsa, mutta kurssilla valittiin koirille ilmaisumuoto ja alettiin kouluttaa sen osia. Koulutuksessa on sekä haukkuen, rullalla että kertoen ilmaisevia koiria! Viime syksy oli useimmille hakuilmaisuketjun vahvistamista erilaisissa olosuhteissa. Tänä keväänä osa pääsee jo varsinaiseen etsintäharjoitteluun ja sen myötä peruskokeeseenkin. Myös jäljestys on otettava ohjelmaan tänä vuonna, osa on jo sitä aloitellutkin esineilmaisun muodossa. 

Koiranohjaajien koulutustaidot ovat kehittyneet huimasti ja kotona on viikkotreenien välillä jaksettu viedä asioita eteenpäin. Koirien tai ihmisten sairaslomia tai muita yllätyksiä on ollut hidastamassa tahtia ajoittain, mutta niitä on aina. Hälytysryhmään alkaa nousta jo porukasta uusia karttureita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti