Mukaan toimintaan

Uudet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Uusilta jäseniltä odotetaan vilpitöntä kiinnostusta pelastuskoiratoimintaa kohtaan sekä aitoa halua kouluttaa itseään ja koiraansa pelastusetsinnän vaatimissa taidoissa. Toiminnan luonteesta johtuen tärkeää on myös omaehtoinen halu sitoutua harjoituksiin ja tavoitteisiin. Pelastuskoiran kouluttaminen on pitkäjänteistä työtä, joka vie aikaa ja vaatii kulkemista metsissä ja taajamissa myös sateessa, tuulessa ja pakkasessa.
Pelastuskoirille ensisijaisen tärkeää on avoin ja luottavainen suhtautuminen ihmisiin sekä terveys ja rakenne joka mahdollistaa kulkemisen fyysisesti haastavissakin olosuhteissa. Matka pelastuskoiraksi on pitkä ja vaatii paljon työtä, mutta myös palkitsee. Kaikista koirista ei kuitenkaan koskaan tule pelastuskoiria.
Kaikki harjoittelu - niin koirien kuin ihmistenkin - tähtää ensisijaisesti tositilanteita varten. Yhdistys ei voikaan valitettavasti tarjota koulutusta henkilöille, jotka tähtäävät vain pelastuskoirakokeiden läpäisemiseen tai koiransa aktivointiin vailla kiinnostusta varsinaiseen etsintätyöhön.
Jos koet, että pelastuskoiratoiminta on sinun juttusi ja olet kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta - ota yhteyttä, upk.posti(at)gmail.com. Uusia jäseniä otetaan vastaan pelastuskoiratoiminnan alkeet -kurssin kautta. Kurssin harjoitukset räätälöidään kunkin koirakon tason mukaan. Alkavista kursseista ilmoittelemme etusivullamme sekä Facebook-sivullamme.

Myös koirattomat ihmiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Hälytysryhmän jäseneksi voi kouluttautua vaikka olisitkin vielä ilman koiraa - harjoituksissa saatu oppi on hyödyllistä myös tulevaisuutta ajatellen. Olet tervetullut toimintaan myös, vaikka koira jäisikin sinulle toteutumattomaksi haaveeksi. Voit myös liittyä kannatusjäseneksi, jos et ole metsässä rämpivää typpiä tai et muuten voi osallistua täysipainoisesti toimintaan.

Jäsenmaksut vuonna 2021:
  • varsinainen jäsen 35 euroa
  • kannatusjäsen 40 euroa